Bulunduğu mahalleye adını veren Eski Cami’den geriye kalan tek mimari yapı kalıntısı olan minare bugün yol ortasında kalmıştır. Eski Camii İlçenin en eski tarihli yapısıdır. Selçuklu dönemi ibadethanesinden bugün geriye kalan minaresi yine Selçuklu dönemi olmakla beraber Osmanlı döneminde geçirdiği onarımlarla bugüne kadar ulaşabilmiştir. 1940 yılında ilçede meydana gelen büyük yangında ibadethane binası ortadan kalkan camiden geriye minaresi kalmış, onunda minare külahı ve şerefe korkulukları büyük zarar görmüştü.
Asıl ibadethane binası bölgede görülen karakteristik özellik olan ahşap ve içten ahşap kubbeli ve üzeri kırma kiremit çatılı idi.
Minare ile ilgili olarak bugün üzerinde yer alan 1316 (1898) tarihli tamir kitabesinden anlaşıldığı üzere bu dönem içerisinde bu Selçuklu yapısı 19. yüzyılda bir Osmanlı eseri olarak onarım görmüştür. 17. yüzyıla ait Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde “Bina-yı Kadim” olarak geçen Eski Camii’nin minaresi Selçuklu Dönemine ait olup Osmanlı geleneğinde elden geçirilmiş bir yapıdır.